Aikštės pakraštyje netoli JAV ambasados paaugliai svaidė akmenis į policiją, kuri atsakė ašarinėmis dujomis, nurodė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Pačioje Tahriro aikštėje protestuotojai nuo pakylos ragino baigti paauglių ir policijos konfrontaciją, kuri galėjo persimesti į visą aikštę.

Planuojama, kad antradienį sostinėje bus surengtos kelios eitynės, kurios judės į Tahriro aikštę, tapusią protestų, per kuriuos pernai buvo nuverstas autoritarinis prezidentas Hosni Mubarakas, židiniu. Numatoma, kad po darbo valandų aikštėje vyksiančiame mitinge dalyvaus labai daug žmonių.

Demonstracijos taip pat organizuojamos keliose Egipto provincijose, įskaitant Viduržemio jūros uostamiestį Aleksandriją, Nilo deltą ir šalies centrinius regionus.

Antradienį sostinės gatvėse buvo ramu, o kelios mokyklos buvo uždarytos, nors Švietimo ministerijos pranešime sakoma, kad mokyklos ir universitetai dirbs kaip įprasta.

Tahriro aikštėje nuo penktadienio įsikūrę aktyvistai prie žibintų stulpų pritvirtino transparantus su užrašais, smerkiančiais Musulmonų broliją, kuri iškėlė į valdžią M.Mursi.

"Musulmonų brolija pavogė revoliuciją", - sakoma viename transparante. Kitame teigiama, kad prezidentas "stumia žmones į pilietinį nepaklusnumą".

Ketvirtadienį M.Mursi paskelbė dekretą, leidžiantį jam "paskelbti bet kokį sprendimą arba įstatymą, kuris būtų galutinis ir neskundžiamas", todėl prezidentas faktiškai nebegalėtų būti kontroliuojamas teismų.

Dėl šio dekreto prezidentas susipriešino su teisėjais ir padėjo susivienyti ilgą laiką buvusiai susiskaldžiusiai opozicijai, kuri jį kaltina prisiėmus diktatoriaus įgaliojimus.

Po antradienį įvykusio susitikimo su aukščiausio rango teisėjais, turėjusio išspręsti šį ginčą, M.Mursi pareiškė neatšauksiantis prieštaringai vertinamo dekreto, išprovokavusio didžiausią politinę krizę nuo jo išrinkimo birželį.