Per televizijos transliuotą ceremoniją, skirtą islamo pranašo Muhammado gimimo metinėms, A. F. el Sissi įgaliojo naująjį Generalinio štabo viršininką generolą majorą Mohammedą Faridą Hegazy naudoti prieš kovotojus „visą brutalią jėgą“.

Praėjusį mėnesį paskirtas M. F. Hegazy pakilo iš savo vietos pirmojoje eilėje ir nejudėdamas stovėjo, kai jam kalbėjo buvęs generolas A. F. el Sissi.

„Prieš jus ir visą Egipto liaudį įgalioju generolą majorą Mohammedą Faridą Hegazy atkurti saugumą ir stabilumą Sinajuje, – sakė A. F. el Sissi. – Su Dievo pagalba ir jūsų pastangomis bei aukomis jūs ir policija atkursite saugumą ir panaudosite visą brutalią jėgą, visą brutalią jėgą.“

Tai jau antras kartas nuo praeitą penktadienį siaubingų skerdynių ramiame Sinajaus kaime, kai A. F. el Sissi įsako panaudoti prieš kovotojus „brutalią jėgą“. Kol kas neaišku, ką tokios jėgos panaudojimas reikštų, bet galbūt būtų naudojama „išdegintos žemės“ taktika, kurią taikyti ragino daug prezidento sąjungininkų.

Penktadienį Šiaurės Sinajaus Raudos kaime įvykdytas mečetės užpuolimas yra daugiausiai aukų pareikalavusi islamo ekstremistų ataka per dabartinę Egipto istoriją. Tarp 305 žuvusiųjų yra 27 vaikai. Dar 128 žmonės buvo sužeisti.

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) dar neprisiėmė atsakomybės, bet daugiau kaip du tuzinai užpuolikų, kurie mečetėje per penktadienio maldas tikinčiuosius žudė panaudodami sprogmenis ir kulkas, turėjo juodą šios grupuotės vėliavą.

Raudos mečetė priklausė sufijų – islamo mistikų – judėjimui, kurį IS laiko eretikais. Į sufijus Sinajuje ir kitur, pavyzdžiui, Irake, kovotojai taikėsi ir anksčiau.