"Daktaras Mohammedas Mursi yra pirmasis Egipto prezidentas, išrinktas žmonių", - pareiškė Musulmonų brolijos partija "Laisvė ir teisingumas" žinutėje, paskelbtoje socialiniame tinkle "Tweeter".

M.Mursi kampanijos vadovas Ahmedas Abdelati patvirtino, kad jie pasiekė pergalę savaitgalyje vykusiame antrajame rinkimų ture.

Spaudos konferencijoje jis nurodė, kad M.Mursi surinko 52,5 proc. balsų, o jo varžovas, buvęs premjeras Ahmedas Shafiqas - 47,5 proc. balsų.

A.Abdelati pažymėjo, kad šie duomenys yra gauti suskaičiavus balsus iš beveik visų 13 tūkst. rinkimų apylinkių.

"Tai akimirka, kurios laukė visi Egipto žmonės", - pareiškė jis.

M.Mursi rinkimų štabe rezultatų laukę aktyvistai džiaugsmingai sutiko šias naujienas, o pats kandidatas išreiškė padėką Egipto žmonėms už jų balsus.

Jis pažadėjo dirbti "ranka rankon su visais egiptiečiais dėl geresnės ateities, laisvės, demokratijos, plėtotės ir taikos".

Shafiqo stovykla atmeta Egipto Musulmonų brolijos pareiškimus apie iškovotą pergalę

Egipto prezidento rinkimuose besivaržiusio kandidato Ahmedo Shafiqo stovykla pirmadienį atmetė Egipto Musulmonų brolijos pareiškimą, kad ji laimėjusi istorinį balsavimą.

"Mes atmetame tai kategoriškai", - žurnalistams pareiškė A.Shafiqo kampanijos pareigūnas Mahmudas Barakeh po to, kai Brolija paskelbė apie savo pergalę.

"Esame apstulbinti šio keisto elgesio, kuris prilygsta rinkimų rezultatų pagrobimui", - pridūrė jis ir nurodė, kad A.Shafiqo kampanijos atstovų duomenimis, balsavimą laimi jų kandidatas.