Ministro žodžius kelios valandos po sprogimo citavo valstybinė televizija.

Pasak jo, "bomba sprogo per atstumą", o sprogimo metu buvo sužeista "daug sargybinių".

Saugumo pareigūnai sakė, kad automobilyje paslėpta bomba prie ministro kortežo sprogo maždaug 10 val. 30 min. vietos (11val. 30 min. Lietuvos) netoli jo namų Kairo Nasro miesto rajone. Tai pirmas toks išpuolis Egipto sostinėje per daugelį metų.

Vidaus reikalų ministerijos pranešime nurodoma, kad M.Ibrahimo kortežą kliudė "bomba", tačiau daugiau informacijos apie sprogimą nepateikė.

Vienas Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas pranešė, kad per sprogimą buvo sužeisti septyni žmonės, tuo tarpu kitas Vidaus reikalų ministerijos atstovas nurodė, jog buvo sužeisti keturi policininkai, vienam iš jų sprogimas nutraukė koją.

Po incidento policija nedelsiant blokavo visus kelius, vedančius į Vidaus reikalų ministeriją Kairo centre, pranešė valstybinė naujienų agentūra MENA.

Naujienų agentūros AFP korespondentas pasakojo, kad sprogimas apgadino kelis automobilius, o policija neleidžia prisiartinti prie incidento vietos.

Valstybinės televizijos filmuotame reportaže matyti, kad sprogimo banga smarkiai apgadino vieno pastato fasadą.

Sostinės Nasro rajonas yra laikomas islamiškos Musulmonų brolijos, su kuria yra susijęs nušalintas prezidentas Mohammedas Mursi, tvirtove.

Jame taip pat vyko nušalinto lyderio šalininkų sėdimasis protestas, kurį išvaikant rugpjūčio 14 dieną žuvo šimtai žmonių.

Egipto vyriausybė grasina „geležine ranka“ susidoroti su terorizmu

Egipte ketvirtadienį pažadėta smogti „terorizmui geležine ranka“, – taip atsakyta į pasikėsinimą į vidaus reikalų ministrą Mohammedą Ibrahimą, kuris liko gyvas, kai prie jo kortežo netoli ministro namų Kaire buvo susprogdinta bomba.

„(Ministrų) kabinetas tvirtina, kad šis nusikalstamas aktas nesutrukdys vyriausybei kovoti su terorizmu jėga ir ryžtu“, – sakoma kabineto pranešime.

Jame dar nurodoma, kad Egipto vyriausybė „smogs geležine ranka tiems, kurie kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, kol stabilumas sugrįš“ visoje šalyje.

Saugumo pareigūnai sakė, kad automobilyje paslėpta bomba prie ministro kortežo sprogo maždaug 10 val. 30 min. vietos (11val. 30 min. Lietuvos) netoli jo namų Kairo Nasro miesto rajone. Toks išpuolis Egipto sostinėje yra pirmas per daugelį metų.

Vienas Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas nurodė, kad per sprogimą buvo sužeisti septyni žmonės, o Vidaus reikalų ministerijos atstovas sakė, jog buvo sužeisti keturi policininkai, vienam iš jų sprogimas nutraukė koją.

Netrukus M.Ibrahimas pasirodė per televizija ir pasmerkė išpuolį, kai prie jo kortežo buvo susprogdinta bomba, pavadino jį „bailiu mėginimu nužudyti“ ir sakė, kad sužeista „daug sargybinių“.