Anksčiau grupuotei „Egipto islamo džihadas“ priklausęs Muhammadas Jamalas Abu Ahmadas, paleistas iš kalėjimo pernai kovą po to, kai buvo nuverstas Egipto prezidentas Hosni Mubarakas, buvo sučiuptas praėjusią savaitę, rašo dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis neįvardytais JAV pareigūnais.

Paklaustas apie šį pranešimą, vienas JAV pareigūnas patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad M.J.Abu Ahmadas buvo suimtas, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Dienraščio šaltinis nurodė, kad sulaikant įtariamąjį prisidėjo JAV žvalgyba. Įtariamo teroristo, kuriam, kaip manoma, yra apie 45 metai, sulaikymo aplinkybės ir vieta kol kas nežinomos.

Per rugsėjo 11 dieną įvykdytą ataką užpuolikams įsiveržus į JAV konsulatą Bengazyje, žuvo Amerikos ambasadorius Libijoje Chrisas Stevensas ir dar trys amerikiečiai.

Kai buvo paleistas iš kalėjimo, M.J.Abu Ahmadas surinko smogikų komandą, kuri buvo apmokyta stovyklose Libijoje ir Egipte, taip pat gavo lėšų iš tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ padalinio Jemene, rašo „The Wall Street Journal“.

Egiptas dar nepaskelbė apie M.J.Abu Ahmado sulaikymą, o JAV pareigūnai kol kas neturėjo galimybės jo apklausti, sakoma laikraščio pranešime.