Smurtas prasiveržė šeštadienį, teismui skyrus mirties bausmes maždaug dvidešimčiai sirgalių, pernai dalyvavusių kruvinose grumtynėse per futbolo rungtynes Port Saide.

Iš karto po to, kai buvo paskelbti nuosprendžiai, mieste ėmė siautėti įpykę gyventojai. Jie atakavo kalėjimą, kuriame laikomi atsakovai, ir bandė šturmuoti policijos nuovadas bei vyriausybines įstaigas.

Per dvi neramumų Port Saide dienas iš viso žuvo 42 žmonės. Penktadienį, minint prezidentą Hosni Mubaraką nuvertusio sukilimo antrąsias metines, per policijos ir protestuotojų susirėmimus žuvo 11 žmonių.

Sekmadienį ketvirtą dieną iš eilės tęsėsi protestuotojų ir policijos susirėmimai Kairo centrinėje Tahriro aikštėje, kur užgimė 2011-ųjų sukilimas. Policija panaudojo ašarines dujas, o protestuotojai svaidė į pareigūnus akmenis.

Šis kraujo liejimas akcentuoja iššūkius, su kuriais susiduria prezidentas Mohammedas Mursi, kuris pradėjo dirbti prieš beveik septynis mėnesius, po H.Mubaraką nušalinusio sukilimo. Kritikai sako, kad M.Mursi nesugebėjo įvykdyti pažadėtų teismų sistemos ir policijos pajėgų reformų, ir teigia, kad nedaug kas pagerėjo per dvejus metus po sukilimo pradžios.