Vėlai ketvirtadienį per tiesioginę transliaciją kreipdamasis į šalies gyventojus M.Mursi pasiūlė dialogą dėl krizės, kurią sukėlė jo lapkričio 22-osios įsakas prisiimant didžiulius valdžius įgaliojimus, bet opozicijos grupės šį pasiūlymą atmetė.

Jos sako, kad suintensyvins kampaniją prieš tą įsaką ir referendumą, kuris yra paskirtas gruodžio 15 dieną. Nauji protestai tikriausiai prasidės po musulmonų tradicinių penktadienio maldų.

Opozicijos koalicija, Nacionalinis gelbėjimo frontas, paskelbė pareiškimą, kuriame sako, jog "tas faktas, kad prezidentūra ... ir toliau atkakliai ignoruoja žmonių reikalavimus ir protestus, užtrenkė duris bet kokiam dialogo bandymui".

Pareiškime koalicija taip pat sako, kad "atnaujina savo raginimą visiems egiptiečiams penktadienį rinktis visame Egipte".

Fronto atstovas Husseinas Abdel Ghani sakė, kad opozicija toliau "eskaluos (protestus) naudodamasi taikiomis priemonėmis".

Koalicijai priklausanti jaunimo opozicijos grupė "Balandžio 6-oji" paragino žmones iš visų Kairo mečečių eiti į pagrindines miesto aikštes.

Baiminamasi ir tolesnio smurto. Trečiadienį per prezidento šalininkų ir priešininkų susirėmimus Egipte žuvo septyni žmonės, o dar 600 buvo sužeisti.

Armija ketvirtadienį išvarė iš teritorijos priešais prezidentūros rūmus protestuotojus iš abiejų stovyklų ir dislokavo čia tankus, apjuosė teritoriją spygliuota viela.

Šios demonstracijos yra didžiausios nuo pat M.Mursi išrinkimo birželio mėnesį. Susirėmimai gatvėse taip pat priminė 2011 metų vasario neramumus, kai buvo nuverstas buvęs prezidentas Hosni Mubarakas.

Vėlai ketvirtadienį pasakytoje savo kalboje M.Mursi sakė, kad referendumas dėl konstitucijos įvyks kaip suplanuota, ir pridūrė, kad "po to ... kiekvienas privalės vykdyti jos valią".

"Gerbiame taikią žodžio laisvę, bet niekada niekam neleisiu imtis žudymo ir sabotažo", - nurodė jis.

M.Mursi pasiūlė šeštadienį prezidentūroje surengti derybas su opozicija, bet neminėjo, kad jų metu norėtų padaryti kokių nors nuolaidų.

Dėl šios krizės atsistatydino mažiausiai keturi M.Mursi patarėjai, pranešė oficialioji naujienų agentūra MENA. Taip pat atsistatydino valstybinės televizijos vadovas, savo interneto svetainėje praneša nepriklausomas laikraštis "al Masry al Youm".

Naujausią smurto protrūkį smarkiai pajuto Kairo vertybinių popierių birža.