Demonstrantai buvo susirinkę prie aukštųjų parlamento rūmų - Šuros Tarybos, kur posėdžiauja Steigiamasis Susirinkimas, rengiantis naują šalies pagrindinį įstatymą.

"Moterų balsai negirdimi Steigiamajame Susirinkime!" - skelbė užrašas vienos protestuotojos plakate.

Po Egipte įvykusio sukilimo, per kurį buvo nuverstas autoritarinis prezidentas Hosni Mubarakas, buvo nuspręsta parašyti naują šalies konstituciją, tačiau šis procesas buvo plačiai kritikuojamas dėl jo slaptumo.

Tačiau žiniasklaidai buvo nutekinti projekto straipsniai, kurie atspindi nesutarimus tarp Steigiamajame Susirinkime dominuojančių islamistų ir nuosaikiųjų atstovų dėl to, koks vaidmuo naujoje konstitucijoje turi būti skirtas religijai.

Moterų teisių aktyvistams ypač didelį nerimą kelia 36-asis straipsnis. Jame, kaip rodo nutekinta medžiaga, siekiama nustatyti mažesnį leistiną besituokiančių asmenų amžių, kuris dabar yra 18 metų, įteisinti moterų apipjaustymą ir naudoti islamo teisės normas tokiu būdu, jog būtų apribotos moterų teisės į darbą ir švietimą.

"Ši konstitucija, ypač 36-asis straipsnis... kelia pavojų moterų teisėms", - sakė politikos aktyvistas Inasas Mekkawi, vienas iš antradienį vykusios demonstracijos organizatorių.

"Visi nutekint straipsniai yra bauginantys. Juose nėra pagrindo lygioms vyrų ir moterų piliečių teisėms", - skundėsi protestuotoja Sabah Fawwaz Ibrahim, kuri dėvėjo musulmonišką skarelę, tačiau sakė nepriklausanti jokiai organizuotai partijai ar judėjimui.

"Konstitucija rašoma už uždarų durų. Ją parašys, o vėliau išeis į mečetes ir lieps žmonėms balsuoti "Taip", - ji sakė naujienų agentūrai AFP.

100 narių turinčiai komisijai, kuri buvo išrinkta birželį, vadovaujam aukšto rango teisėjas Hossamas al Ghariani. Šiuo metu teismas aiškinasi, ar šios komisijos darbas yra teisėtas.

Pirmasis Steigiamasis Susirinkimas, kuriame dominavo islamiškųjų partijų atstovai, buvo paleistas balandį, kai teismas nutarė, jog jis neatstovauja visiems egiptiečiams.

Kariškių taryba, kuri buvo perėmusi valdžią po H.Mubarako nuvertimo, įšaldė ankstesnės konstitucijos galiojimą nuo pernai vasario, kai autoritarinis lyderis buvo priverstas pasitraukti iš valdžios.