Trečiadienį įvykdyta ataka, už kurią atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), pareikalavo aštuonių policininkų gyvybių Šiaurės Sinajaus regiono sostinėje Ariše. Per vėliau prasidėjusį susišaudymą žuvo penki kovotojai.

Kai kurie įtariamieji pabėgo iš įvykio vietos, bet paskui saugumo tarnybos juos susekė ir per reidą nukovė 14 iš jų, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pareiškime.

„Pasekus už ataką atsakingų pabėgusių asmenų keliu, tuščiame žemės sklype esančioje apleistoje slėptuvėje buvo aptikta grupė teroristų“, – nurodė ministerija.

Institucija pridūrė, kad saugumo pajėgoms apsupus įtariamus kovotojus, kilo „intensyvus susišaudymas“, per kurį žuvo 14 minėtų asmenų.

Pareigūnai taip pat aptiko įtariamųjų turėtus 14 ginklų, tris sprogstamuosius užtaisus ir du mirtininkų diržus.

Kartu su pareiškimu buvo paskelbta nuotraukų, kuriose matyti nukauti kovotojai, gulintys kraujo klanuose.

Vienas šaltinis medicinos sistemoje pasidalino su naujienų agentūra AFP kito šaltinio saugumo pajėgose patvirtintu sąrašu, kuriame įvardinami aštuoni nužudyti policininkai.

AFP taip pat gavo iš anonimu pageidavusio likti policininko saugumo pajėgų komunikacijos garso įrašą, galimai patvirtinantį, jog karinis lėktuvas sunaikino tanką, kurį atakos metu pagrobė vienas iš kovotojų.

IS propagandos agentūros „Amaq“ išplatintame pareiškime teigiama, kad džihadistų judėjimo kovotojai „vienu metu įvykdė dvi atakas prieš du policijos patikros postus“ Ariše.

Išpuolis buvo surengtas dieną, kai Egipto musulmonai minėjo Id al Fitro šventę.

2018 metų vasarį kariuomenė pradėjo pulti IS pozicijas visoje šalyje, ypač Šiaurės Sinajuje.

Šiame neramiame regione jau ilgą laiką aktyviai veikia su IS siejami sukilėliai, su kuriais kovoja egiptiečių pajėgos.

Remiantis oficialiais duomenimis, nuo operacijos pradžios buvo nukauti maždaug 665 sukilėliai, o armija neteko apie 50 karių.

Jokios nepriklausomai patvirtintos statistikos šiuo metu neskelbiama, o į patį regioną beveik neįleidžiami žurnalistai, todėl patvirtinti aukų skaičius yra itin sudėtinga.