Vienas vaikas žuvo ir penki žmonės buvo sužeisti potvyniams nuplovus jų kaimo vietovėje esančius namus pietinėje Kinos provincijoje, kur žaibas sukėlė keletą gaisrų. Provincijoje taip pat žuvo vienas vairuotojas, stipriam vėjo gūsiui nunešus jo automobilį į kanalą.

Socialiniuose tinkluose paskelbta daugybė nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti apsemti keliai, apgadintos autobusų stotelių stoginės ir išdužę langai.

Vakarinėje Naujojo Slėnio provincijoje elektros srovė nutrenkė elektriką, taisiusį per lietų sugedusį apšvietimo stulpą, pranešė vietos pareigūnai.

Pietinėje Sohago provincijoje vėjo nuverstos sienos griuvėsiai užgriuvo ir mirtinai sužalojo šalia stovėjusį 35 metų vyrą.

Žaibas nutrenkė 60 metų vyrą Minufijos provincijoje, ėjusį vietos gyvenvietės gatve.

Egipto valdžia uždarė Luksoro tarptautinį oro uostą – svarbų turistų susisiekimo mazgą – ir dar tris uostus: Viduržemio jūros uostą Aleksandriją ir Šarm aš Šeicho bei Hurgados uostus Raudonojoje jūroje.

Sustabdytos kelios kruizinės kelionės Nilo upe į senovės Egipto paminklais garsėjančius Asuano ir Luksoro miestus, taip pat uždaryta keletas greitkelių.

Anksčiau šią savaitę pareigūnai pranešė apie uždaromas mokyklas ir stabdomą verslo ir vyriausybės institucijų darbą, meteorologams perspėjus dėl smarkių liūčių ir potvynių didžiojoje šalies dalyje, truksiančių iki šeštadienio.

Egipto vyriausybė trečiadienį rekomendavo egiptiečiams likti namuose. Prie parduotuvių nusidriekė eilės žmonių, suskubusių pasirūpinti maisto atsargomis savaitgaliui.

Egipte liūtys dažnai sutrikdo kasdienį gyvenimą ir kelia susirūpinimą dėl prastos šalies infrastruktūros ir pasenusių kanalizacijos bei nuotekų sistemų. Spalio mėnesį per liūtis sostinėje ir kituose šalies rajonuose potvynių vandeniui užliejus kelius kilo didžiulės transporto spūstys, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, įskaitant keturis vaikus.