Aširo mieste sprogimai nugriaudėjo praėjus dienai po to, kai baigėsi antrasis parlamento rinkimų etapas. Kol kas niekas atsakomybės neprisiėmė.

Anot saugumo šaltinių, automobilį vairavęs savižudis mėgino įvažiuoti į viešbučio pastatą, tačiau apsauga automobilį apšaudė ir šis sprogo. Teigiama, kad, be savižudžio, žuvo dar du policininkai ir vienas rinkimų pareigūnas.

Anksčiau buvo pranešta, kad prie viešbučio nugriaudėjo du sprogimai.

Sinajaus provincijoje veikiantys „Islamo valstybės“ (IS) šalininkai surengė panašius išpuolius regione, taip bandydami nuversti Kairo vyriausybę.

Pasak saugumo šaltinių, į policijos pareigūnų ir karių apsuptą nelaimės vietą išskubėjo greitosios pagalbos automobiliai.

Libija: sprogus užminuotam automobiliui, žuvo penki žmonės

Antradienį penki žmonės žuvo, o dar 16 nukentėjo, kai viename iš kontrolės postų į rytus nuo Libijos sostinės Tripolio sprogo užminuotas automobilis, praneša „Reuters“, remdamasi šaltiniu saugumo tarnybose.

Kol kas nė viena iš regione veikiančių radikalių grupuočių neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.

Nuo to laiko, kai 2011 metais per ginkluotą konfliktą buvo nuverstas ir nužudytas Libijos vadovas Muammaras Gaddafi, šioje šalyje nesiliauja krizė. Dėl nesutarimų Libijoje atsirado dvivaldystė: per visuotinius rinkimus išrinktas parlamentas posėdžiauja Tobruke, o proislamiškas Visuotinis nacionalinis kongresas – Tripolyje. Daugelio šalies rajonų centrinė valdžia apskritai nekontroliuoja, ir juose vis labiau įsigali „Islamo valstybė“.