Britanijos žurnalistas Johnas Naughtonas, kuris ves diskusiją su E. Snowdenu, teigė, jog jis ir jo būsimas pašnekovas pavargo nuo nesibaigiančių slaptų dokumentų paviešinimo istorijos klaidinančių interpretacijų.

Per Londone Barbikano teatre sekmadienį įvyksiantį „Observer Ideas“ festivalį, E. Snowdenas aptars privatumo, sekimo programų ir demokratijos klausimus.

„Guardian“ akcentavo, kad tai bus pirmasis viešas JAV žvalgybininko pasirodymas Britanijoje nuo tada, kai dienraštis išpublikavo E. Snowdeno informaciją apie JAV Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) vykdytą masinį šnipinėjimą.

IT specialistas E. Snowdenas turėjo priėjimą prie slaptos NSA informacijos. 2013-aisiais jis su slaptais dokumentais iš tuometinės savo tarnybos vietos išvyko į Honkongą ir iš čia birželio pradžioje pradėjo viešinti informaciją apie NSA sekimo programas. Jo atskleisti duomenys visame pasaulyje sukėlė pasipiktinimą dėl JAV šnipinėjimo mastų. Šių metų rugpjūtį Rusijos vyriausybė E. Snowdenui pratęsė laikiną prieglobstį trejiems metams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)