E. Macronas lenkų valdžiai vėl negailėjo aštrių žodžių - Beatos Szydlo ir jos partijos politiką jis įvertino kaip grėsmę teisinei valstybei. Jam taip pat atrodo, kad patys lenkai į ES žiūri visiškai kitaip nei jų valdžia, t.y. kur kas palankiau.

Jis taip pat dar kartą pakomentavo ES direktyvą dėl komandiruojamų darbuotojų, dėl kurios ir kilo didžiausias ginčas tarp jo ir Lenkijos valdžios. Šiuo klausimu Prancūzijos prezidentas susitiko su kai kuriais Europos vadovais, tarp jų ir Višegrado šalių lyderiais. Tačiau jis neaplankė Lenkijos, o premjerė B. Szydlo pareiškė, kad Lenkija nekeis savo pozicijos dėl šios direktyvos.

E. Macronas pareiškė smerkiantis tokį Lenkijos valdžios požiūrį, kuris, pasak jo, kelia grėsmę Europos solidarumui ir netgi „teisinei valstybei“.

„Tokio požiūrio laikausi ne tik aš, nes tokia yra ir Europos Komisijos ir mūsų partnerių analizė“, - sakė jis.

Tačiau jis patikino, kad jo kritiškas požiūris į Lenkijos valdžios veiksmus nėra bandymas supriešinti Europos Rytus ir Vakarus. Pasak jo, Lenkija nėra visos Rytų Europos atstovė, galinti kalbėti už visas šio regiono valstybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)