Buvęs D. Trumpo rinkimų kampanijos advokatas Johnas Eastmanas ir laiduotojas Scottas Hallas buvo įregistruoti Fultono apygardos kalėjime, rodo kalėjimo įrašai.

Ketvirtadienį į tą patį Atlantos kalėjimą turėtų prisistatyti ir D. Trumpas, jam bus pateikti kaltinimai dėl siekio panaikinti 2020 metų prezidento rinkimus, kuriuos laimėjo demokratas Joe Bidenas.

Fultono apygardos aukštesniojo teismo teisėjas Scottas McAfee pirmadienį 77 metų buvusiam prezidentui nustatė 200 000 JAV dolerių užstatą.

2024 metų prezidento rinkimų respublikonų favoritas D. Trumpas ir dar 18 kitų kaltinamųjų šioje svarbioje byloje turi iki penktadienio vidurdienio (16.00 val. Grinvičo laiku) prisistatyti Džordžijos valstijos valdžios institucijoms.

Konservatyvus konstitucinės teisės ekspertas J. Eastmanas kaltinamas parengęs schemą, kaip vietoj teisėtų J. Bideno rinkikų iš Džordžijos Kongresui pateikti netikrą D. Trumpo rinkikų sąrašą, melagingai tvirtinant, kad pastarasis laimėjo rinkimus.

S. Hallas kaltinamas reketu ir sąmokslu sukčiauti per rinkimus, bandant įsilaužti į balsavimo mašinų sistemas ir suklastoti jų duomenis Džordžijos valstijos Kofio apygardoje.

J. Eastmanui skirtas 100 000 dolerių užstatas, o S. Hallui – 10 000 dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)