„Negalėjau liautis verkusi. Jis kalbėjo: „Man viskas tikrai gerai, žaizdos gyja. Viskas Dievo rankose. Būk kantri. Viskas bus gerai“‘, - apie pokalbį su sūnumi sakė Rusijos Dagestano regione gyvenanti Zubeidat Carnajeva.

19 metų Dž. Carjanevas kaltinamas įvykdęs balandžio 15-osios dienos išpuolį Bostono maratono metu, per kurį žuvo trys žmonės ir dar 260 buvo sužeisti. Nusikaltimą devyniolikmetis įtariamas atlikęs su 26 metų broliu Tamerlanu, kuris mirė po susišaudymo su policijos pareigūnais. Dž. Carnajevas buvo sulaikytas balandžio 19 dieną ir nuo to laiko laikomas kalėjimo ligoninėje Masačusetso valstijoje, kur gydomas nuo šautinės žaizdos kakle. Jeigu bus pripažintas kaltu, jaunuoliui gresia mirties bausmė.

„Psichologine prasme jam viskas gerai, tačiau vaikas šokiruotas. Man buvo sunku išgirsti jo balsą, o jam – kalbėtis su manimi. Pokalbis buvo sunkus. Juk tai mano vaikas, kuris dabar uždarytas kaip koks šuo, kaip koks žvėris“, - po pokalbio sakė Z. Carnajeva.

Skelbiama, kad motinos ir sūnaus pokalbis užtruko apie šešias minutes. Moteris sakė, jog pareigūnai jai pažadėję vieną pokalbį su sūnumi per mėnesį.

Z. Carnajeva ir jos vyras Anzoras į JAV emigravo 2002 metais – kartu su jais atvyko ir du sūnus bei dvi dukros. Pora išsiskyrė 2011 metais. Moteris grįžo į Rusiją, kur praeitais metais jai pateikti kaltinimai vagiliavus parduotuvėje. Balandį per interviu Rusijos valstybiniam transliuotojui RT moteris pareiškė, jog jos sūnūs nekalti.