Tačiau Turkmėnijos prezidentas valstybinėms bendrovėms ir departamentams nurodė įsteigti ledo ritulio lygą.

Karščių problemą šalies valdžia jau išsprendė – iš už gamtinių dujų eksportą gautus pinigus pastatyta ne viena itin brangiai kainavusi ledo arena po stogu.

Idėjos kritikai savo poziciją greičiausiai pasilaikys sau – Turkmėnijoje valdžios oponentams gresia skaudžios pasekmės.

Šalies prezidentas Gurbangulis Berdimuchamedovas paskutiniais mėnesiais nuolat kalba apie būtinybę Turkmėniją paversti galinga sporto šalimi, tai šalies vadovas noriai demonstruoja ir savo pavyzdžiu.

Savaitgalį Turkmėnijos prezidentas apsivilko slidinėjimo kostiumą ir slidinėjo stebint tūkstančiams žmonių, susirinkusių į neseniai šalies sostinėje Ašchabade duris atvėrusią ledo areną po stogu. Po to ledo ritulininkų komandos jėgas išbandė pirmajame šalyje ledo ritulio turnyre. Tai buvo vienas iš „Sveikatos ir laimės savaitės“ renginių, kurios inicijavo pats šalies prezidentas.

Tą pačią dieną G. Berdimuchamedovas dalyvavo automobilių lenktynėse, kurias laimėjo.

Tokia šalies vadovo veikla – bandymas sukurti prezidento kaip veiklaus ir energingo žmogaus įvaizdį. G. Berdimuchamedovas prezidento rinkimus vasarį laimėjo surinkęs 97 proc. visų rinkėjų balsų.

Toks nenutrūkstamas šalies lyderio idealizavimas primena asmenybės kultą, kurį sukūrė dabartinio Turkmėnijos prezidento pirmtakas Saparmuratas Nijazovas, netikėtai miręs 2006 metų pabaigoje.

Anksčiau G. Berdimuchamedovas jau demonstravo bėgiojimo, tinklinio, jodinėjimo, važiavimo dviračiu, dziudo, taekwondo ir šaudymo įgūdžius.

54 metų diplomuotas stomatologas taip pat visame pasaulyje išgarsėjo vėžiu sergančiam pacientui išoperavęs auglį ir pilotavęs lėktuvą.