Pirmasis bylos posėdis prasidėjo pirmadienio rytą Tel Avivo Taikos teisme, tačiau abiem pusėms nepavyko susitarti dėl kompromiso, vėliau pranešė naujienų svetainė „ynet“. Byla toliau bus nagrinėjama teisme.

B. Netanyahu reikalauja atlyginti žalą, kurią vertina maždaug 236 tūkst. eurų. Viename interviu E. Olmertas apibūdino B. Netanyahu, jo žmoną Sarą ir sūnų Jairą kaip nepagydomus „psichikos ligonius“.

Tada B. Netanyahu apkaltino E. Olmertą tyčia bandant pakenkti jam, jo ​​šeimai ir jų geram vardui. E. Olmertas gynėsi teigdamas, kad jis tik atspindi Izraelio visuomenės ir tarptautinių lyderių požiūrį. Jis ragina atlikti B. Netanyahu šeimos psichiatrinę ekspertizę.

Kaip teigia „ynet“, teisėjas Amitas Jarivas perspėjo nepaversti teismo „cirku“.

Izraelio žiniasklaida ne kartą pranešė apie tariamus Saros Netanyahu, kuri buvo kelių buvusių darbuotojų paduota į teismą ir nuteista už priekabiavimą, smurtinius pykčio priepuolius. Suaugęs B. Netanyahu sūnus Jairas garsėja griežtomis kampanijomis prieš politinius oponentus socialiniuose tinkluose ir dažnai kaltinamas grubumu.

Abu buvę premjerai jau turi patirties susiduriant su teisingumo sistema. E. Olmertas kalėjo 16 mėnesių, 2016 m. nuteistas už korupciją. B. Netanyahu nuo 2020 m. gegužės taip pat turi bylą korupcijos teisme. Ilgametis ministras pirmininkas paliko postą praėjusių metų birželį ir šiuo metu yra opozicijos lyderis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)