Olga Valejeva, laimėjusi grožio konkursą „Mis Krymas 2022“, ir jos neįvardyta draugė balkone dainavo populiarią ukrainietišką dainą „Červona Kalyna“. Dainuojančių moterų vaizdo įrašas buvo paskelbtas „Instagram“ istorijose, automatiškai ištrinamose po 24 valandų.

Krymo policija pranešė, kad O. Valejevai skirta 40 tūkst. rublių (680 eurų) bauda, ​​o jos draugei – 10 dienų kalėjimo bausmė. „Internete buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame dvi merginos atliko dainą, kuri yra ekstremistinės organizacijos kovos himnas“, – pirmadienį „Telegram“ kanale pranešė Krymo vidaus reikalų ministerija. Ji teigė, kad teismas pripažino 1987 m. ir 1989 m. gimusias moteris kaltomis dėl Rusijos kariuomenės diskreditavimo ir viešo nacių simbolių demonstravimo.

Ukrainą užpuolusi Rusija laiko Kyjivo nacionalinius simbolius ekstremistiniais ir panašiais į nacių.

Krymo policija taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame moterys atsiprašo, kad dainavo šią dainą, vaizdo įraše jų veidai buvo sulieti. „Aš nežinojau ir nesuvokiau, kad tai turi nacionalistinį pobūdį, ir tikrai nenorėjau skleisti propagandos dainuodama šią dainą“, – sakė viena moterų. Anksčiau O. Valejeva instagrame paskelbė nenorinti „niekam pakenkti“. „Mes tik dainavome ukrainietišką dainą. Manėme, kad tai tik dainelė, kurią seniai žinome“, – sakė ji.

Praėjusį mėnesį Maskvos primestas pusiasalio vadovas Sergejus Aksionovas perspėjo Krymo gyventojus, kad valdžia „griežtai“ reaguos į tokias dainas, kai ta pati „Červona Kalyna“ buvo atlikta per vestuves. „Už tokius nacionalistinius himnus, ypač per specialiąją karinę operaciją, bus baudžiama“, – rugsėjį „Telegram“ vaizdo įraše sakė S. Aksionovas, pavartojęs Maskvos terminologiją karinei intervencijai į Ukrainą apibūdinti. „Žmonės, kurie tai daro, elgiasi kaip išdavikai“, – pridūrė jis.

S. Aksionovas sakė, kad šiuo klausimu dirba speciali FSB saugumo tarnybos grupė.

Rusija atplėšė nuo Ukrainos ir aneksavo Krymą 2014 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją