A. Duda tai pareiškė po anksčiau šią savaitę Lenkijos sienos pusėje įvykusio sprogimo, kurį sukėlė iš Ukrainos atskriejusi raketa.

„Deja, turime būti pasirengę galimybei, kad karas mūsų pasienyje lems daugiau nelaimingų atsitikimų“, – teigė prezidentas, lankydamasis pietrytiniame Žešuvo mieste. Pasak jo, Lenkija darys viską, kad incidentai nesikartotų, tačiau esą yra sudėtinga apsisaugoti nuo tokio sprogimo, koks įvyko anksčiau šią savaitę.

A. Duda nurodė gavęs karybos ekspertų vertinimą, kad jokiai oro gynybos sistemai nebūtų pavykę perimti į Lenkiją atskriejusios raketos, nes tam buvo per mažai laiko.

Sprogimą Lenkijos pasienio Pševoduvo kaime sukėlė ten iš Ukrainos atskriejusi viena ar dvi raketos. Incidentas pareikalavo dviejų žmonių gyvybių. Jie tapo pirmosiomis Rusijos karo prieš Ukrainą aukomis kurios nors NATO šalies teritorijoje.

Lenkija ir NATO trečiadienį paskelbė preliminarią išvadą, kad sprogimą sukėlęs sviedinys priklausė ne Rusijai, kaip manė daugelis, o buvo Ukrainos oro gynybos sistemų dalis. Tačiau Varšuva ir Aljansas pabrėžė, kad visa atsakomybė dėl incidento tenka Rusijai, nes Lenkija nebūtų nukentėjusi, jei Maskva prieš tai nebūtų vykdžiusi smarkaus Ukrainos apšaudymo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją