Skelbiama, kad keleivinis lėktuvas leidosi avariniu būdu ir užsiliepsnojo. Dubajuje įsikūrusi „Emirates“ nurodė, kad incidentas įvyko antradienį 12 val. 45 min. vietos (11 val. 45 min. Lietuvos) laiku.

Lėktuvo keleiviai buvo evakuoti. Dubajaus pareigūnai patvirtino, kad tarp jų nukentėjusių nėra.

Socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos, kuriose matyti iš lėktuvo besiveržiantys dūmai.

Lėktuvas skrido iš Indijos. Skrydžiai oro uoste buvo sustabdyti.

„Emirates“ lėktuvas, parskridęs iš Indijos, patyrė incidentą leisdamasis Dubajaus tarptautiniame oro uoste“, – sakoma naujienų agentūros „Dubai Media Office“ pranešime „Twitter“ paskyroje.

„Visi keleiviai buvo saugiai evakuoti; kol kas nepranešama apie jokius sužeidimus“, – pridūrė agentūra.

„Emirates“ patvirtino pranešimus apie šį incidentą.

„Galime patvirtinti, kad reiso EK521 lėktuvą, skridusį iš Tiruvanantapuramo į Dubajų, ištiko avarija Dubajaus tarptautiniame oro uoste, – sakoma bendrovės „Twitter“ pranešime. – Jame buvo 275 keleiviai ir įgulos nariai. Šiuo metu mūsų pagrindinis prioritetas – visų susijusių žmonių saugumas ir gerovė.“

DMO paskelbė, kad gaisras „buvo suvaldytas“ ir pridūrė, kad oro uosto ir „Emirates“ gelbėtojų brigados „gerai parengtos reaguoti į tokius incidentus“.

Dubajaus oro uostas atnaujino darbą

Atnaujinta 19.13: Dubajaus tarptautinis oro uostas trečiadienį visiškai atnaujino darbą praėjus vos kelioms valandoms po to, kai iš Indijos skridusį oro linijų bendrovės „Emirates“ lainerį „Boeing 777“ anksčiau trečiadienį ištiko avarija leidžiantis šiame oro uoste.

Dėl šio incidento oro uostas buvo trumpam uždarytas.

Incidento priežastys yra tiriamos. Avarijos priežastis kol kas neaiški.

DMO paskelbė, kad gaisras „buvo suvaldytas“ ir pridūrė, kad oro uosto ir „Emirates“ gelbėtojų brigados „gerai parengtos reaguoti į tokius incidentus“.

Dubajaus tarptautinis oro uostas yra didžiausias pasaulyje pagal aptarnaujamų tarptautinių keleivių skaičius. Iš jo „Emirates“ lėktuvai skraido į 153 miestus visame pasaulyje.

Prieš beveik keturis mėnesius kitos Dubajuje įsikūrusios oro bendrovės „Flydubai“ lėktuvas rėžėsi į žemę ir užsiliepsnojo leisdamasis Rusijos pietiniame Rostovo prie Dono mieste. Tąsyk žuvo visi jame buvę žmonės – 61 keleivis ir įgulos narys.