Pirminiais duomenimis, sprogstamuosius užtaisus susprogdino nuotoliniu būdu, informuoja newsru.com.

„Tikslinama, kiek sužeistųjų. Apgadino daugiau nei dvidešimt automobilių“, – pranešė Rusijos tyrimų komiteto Dagestano tiriamoji valdyba.

Pirminiais duomenimis, žuvo 4 žmonės, 44 sužeisti.

„Iš pradžių sprogo vienas automobilis, niekas nenukentėjo. Po 15 min., kai įvykio vietoje jau darbavosi teisėsaugininkai, įvyko antras sprogimas“, – pranešė policija.

Antras sprogimas nugriaudėjo, kai į įvykio vietą jau buvo atvykę policininkai, tvirtina „Interfax“ šaltinis. Pirmas sprogimas buvo tarsi pliaukštelėjimas, o antrasis buvo kur kas stipresnis, praneša žinių tarnyba „Dagestan“.

Pirmas sprogęs automobilis priklausė vienam teismo antstoliui. Sprogstamąjį užtaisą po šiuo automobiliu rado iš anksto.

Kai į įvykio vietą atvyko iškviesti specialistai, jie rado ir antrą sprogstamąjį užtaisą. Apžiūrint automobilį, užtaisas sprogo.

„Life News“ šaltiniai pranešė, kad pirmoji sprogo „Toyota“ markės mašina, o po 15 min. – baltos spalvos „VAZ-2108“ markės automobilis. Tarp žuvusių yra policininkų bei teismo antstolių.

Po sprogimų evakavo darbuotojus iš pastato, įvykio vietą aptvėrė.

„Įvykio vietoje dirba tyrėjų grupė iš labiausiai patyrusių yrimų komiteto valdybos tyrėjų ir kriminalistų“, – sakė teisėsaugininkai.

Bostono sprogdintojas gyveno Dagestane

Pagrindinis įtariamasis dėl sprogdinimų Bostono (JAV) maratone Tamerlanas Carnajevas maždaug prieš 10 metų gyveno Dagestane su šeima, o pernai buvo atvykęs į regioną.

JAV tyrėjai aiškinasi, ar T. Carnajevo vizitas nebuvo susijęs su sukilėliais, informuoja reuters.com.

Balandžio 15 d. per sprogimus Bostono maratone žuvo trys žmonės, buvo sužeisti 264.