Naujajame Bransvike draudžiama laikyti pitonus. Draugo teigimu, didžiulė gyvatė buvo iš privačios Jeano Claude‘o Savoie kolekcijos ir gyveno narve šio bute, labai arti svetainės, kurioje praėjusį sekmadienį miegojo berniukai, informuoja globalnews.ca.

Kambarys dabar laikomas nusikaltimo vieta, o pitoną uždarė. Tyrėjai aiškinasi, kaip įprastai baikštus pitonas paspruko iš narvo ir pasmaugė berniukus, kuriuos vargu ar galėjo palaikyti grobiu.

Interviu „Global News“ gyvūno savininkas pavadino incidentą tragedija. „Jaučiuosi taip, tarsi jie būtų buvę mano sūnus“, – sakė jis.

Vyriškiui priklauso specializuota egzotinių gyvūnų parduotuvė, kuri yra įsikūrusi aukštu žemiau po butu.
Vienam broliui – Nojui buvo ketveri su puse, kitam – Connorui liepą būtų sukakę septyneri.

Antradienį berniukams atliko skrodimą.

Dartmuto jūrų reptilijų zoologijos parko kuratorius Mike‘o McDonaldo tiegimu, berniukai, kaip ir daugelis vaikų, dažnai ateidavo į svečius pas J. C. Savoie.

M. McDonaldas nusimano apie reptilijas. Su pitono savininku jiedu – seni draugai. Vyriškis nesupranta, kas atsitiko: „Visa tai keista. Kalbėjau su Jeanu Claude‘u (pirmadienį), jis palūžęs, jam sunku.“

J. C. Savoie nuo septynerių domisi ropliais. Namuose jis laikydavo narvuose retus gyvūnus.

Pirmadienį duotame interviu J. C. Savoie teigė prieš 10 metų gavęs leidimą laikyti pitoną ir iš karto įsigijęs roplį.

„Man jo nė nereikėjo, tiesiog nenorėjau, kad jį užmigdytų“, – teigė jis.

Provincijos gamtos išteklių departamentas smulkiau nekomentavo įvykio, nes vyksta tyrimas. Atstovas spaudai priminė, jog provincijoje pitoną laikyti draudžiama, nes jis – iš draustinių egzotinių gyvūnų sąrašo.