Nedirbo daug prekybos centrų, mokyklų ir darželių. Restoranams didelėje miesto dalyje leista parduoti maistą tik išsinešimui. Pekine situacija yra sudėtingiausia nuo pandemijos pradžios, sakė Ligų kontrolės tarnybos direktoriaus pavaduotojas Liu Xiaofengas.

Pietų Kinijos Guangdžou didmiestis tuo tarpu didžiausiame Bajunio rajone paskelbė karantiną. 3,7 mln. jo gyventojų gali palikti savo namus tik pateikę neigiamą koronaviruso testą. Taip pat sustabdytas viešojo transporto judėjimas. Priemonės kol kas galios iki penktadienio.

Pekinas pirmadienį pranešė apie daugiau kaip 600 naujų infekcijų. Guangdžou, jau kelias savaites labiausiai pandemijos paveiktame Kinijos mieste, priskaičiuota 9 000 naujų susirgimų. Visoje šalyje registruota apie 27 000 infekcijų.

Likusiam pasauliui mėginant gyventi su virusu, Kinija ir toliau laikosi nulinio COVID‘o strategijos – su karantinais, kasdieniniais masiniais testavimais, griežta kontrole, kontaktų atsekimu ir privalomais uždarymais. Nepaisant to, naujų infekcijų pastaruoju metu labai padaugėjo, nes naujos omikron atmainos lengviau plinta.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)