Penktadienio rytą ne vieną Kijevo, Ukrainos sostinės, gyventoją pažadino raketų sprogimai ir sirenos. Išsigandę žmonės, nešini mažais vaikais, būtiniausiais daiktais patraukė prieglobsčio ieškoti į miesto požemius, metro stotis.

Reporterių nuotraukose matyti, kad į požemius traukia vežimėlius su kūdikiais stumiantys tėvai, apklostę juos, kad nesušaltų, neįgaliesiems padedantys žmonės. Saugant gyventojus, naktį Kijevo ir Charkovo metro stotys liko atviros, kad žmonės jose galėtų rasti prieglobstį nuo bombų.

Tūkstančiai ukrainiečių jau paliko savo namus. Skaičiuojama, kad iš viso galima tikėtis 100 tūkst. pabėgėlių. Nemaža dalis jų traukia į kaimyninę Lenkiją, šalia kurios sienų, pranešama, nusidriekė kilometrinės eilės, kuriose kai kuriems tenka praleisti net pusę paros.

"New York Times" pasidalino vaizdo reportažu iš Dnipro miesto, kur iš gimdyklos baiminantis pavojaus gyvybei buvo skubiai išnešti kūdikiai.

Specialiai jiems ligoninės požemiuose įkurtas prieglobstis, kur naujagimiai prižiūrimi. Dnipras tapo taikiniu dar ketvirtadienį ryte prasidėjus Rusijos karinei invazijai.

Kaip atrodo prieglobstis kūdikiams, pamatyti galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją