Apie tai praneša rusiškas portalas „Dožd“, cituodamas savo šaltinius ir laivo įgulos nario giminaitį.

Remiantis portalo informacija, į laivą per klaidą pataikė Rusijos Federacijos (RF) karinio jūrų laivyno raketa – žuvo trys įgulos nariai, dar keturi buvo sužeisti, skelbia nv.ua.

„Dožd“ šaltinis tvirtina, kad raketa buvo paleista Baltijos laivyno pratybų metu.

„Prieš incidentą tralerio įgulos nariai ruošėsi eiti miegoti, raketa pataikė į kapitono kajutę“, – pažymi „Dožd“.


Rusijos valdžia pareiškė, kad laive neva kilo gaisras, kurio priežastys „kol kas nežinomos“, ir nurodė, jog žuvo žmogus. „Dožd“ šaltiniai paneigė valdžios pareiškimus.

„Kai gelbėjo išgyvenusiuosius, visi gerai žinojo, kad žuvo trys žmonės ir kad į tralerį pateikė raketa. Bet nusprendė parašyti, jog kilo „gaisras“. Įdomu, kas per gaisras, jeigu kapitono kajutės nebėra, ją tiesiog nunešė“, – sakė šaltinis.

Vadovaujantis „Dožd“ turimais duomenimis, ligoninėje gydomus sužeistuosius apklausė Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnai.


Anot šaltinio, dar viena raketa pataikė į žvejybos tinklus, pastatytus šalia bendrovei MRTK priklausančio pramoninio laivo, kuris buvo netoli tralerio „Kapitan Lobanov“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)