Įvairias spekuliacijas dėl D. Trumpo planų siekiant užbaigti karą Ukrainoje paskatina ir tai, kad respublikonų kandidatas ne kartą tikino, jog, tapęs prezidentu, per 24 valandas susitartų dėl Rusijos ir Ukrainos taikos, tik visada atsisako patikslinti, kaip per tokį trumpą laiką galėtų tai padaryti.

„Aš manau, kad čia yra trumpiškas pakalbėjimas, – sako R. Bogdanas. – Buvo toks garbus senatorius Johnas McCane’as. Jis buvo Respublikonų partijos kandidatas į prezidentus nuo Baracko Obamos, bet tą rinkiminę kampaniją pralaimėjo B. Obamai. Labai gerbiamas žmogus, ilgametis Senato narys ir geras Lietuvos draugas.

Vieną kartą jam būnant Vilniuje, D. Trumpui jau tapus prezidentu, aš jo paklausiau: „Tai kas pas jus ten per prezidentas toks kaip niektauza?“, o jis man sako: „Tu mažiau klausyk, ką jis šneka, o tu žiūrėk, kokius darbus atlieka Amerika jam vadovaujant.“ Viskas. Ir aš tą J. McCane’o posakį esu labai įsidėmėjęs. Nesu D. Trumpo gerbėjas, bet aš ir nesiruošiu būti jo draugu. Man asmeninės simpatijos ar antipatijos čia negroja.“