Nors "Vieningoji Rusija" viešpatauja Rusijos politikoje daugiau nei dešimtmetį, tačiau nei D.Medvedevas, nei jo idėjinis vadas prezidentas Vladimiras Putinas iki šiol neturėjo šios partijos nario bilieto.

Rusijos valstybinė televizija parodė, kaip besišypsantis D.Medvedevas per susitikimą su partijos aktyvistais Maskvoje demonstruoja savo naują partinį bilietą, kuris iš pažiūros panašus į kreditinę kortelę.

Partijos nariu premjeras tapo prieš pat sekmadienį numatytą "Vieningosios Rusijos" suvažiavimą, kuriame D.Medvedevas turėtų būti oficialiai patvirtintas naujuoju partijos pirmininku. Anksčiau šias pareigas ėjo V.Putinas.

Šis pakeitimas - vienas paskutinių, baigiant pertvarkyti Rusijos valdžios struktūrą, V.Putinui susigrąžinus prezidento postą, kuris nuo 2008 metų, kol dabartinis prezidentas vadovavo vyriausybei, priklausė D.Medvedevui.

"Premjero nuomone, norint sėkmingai vadovauti kokiam nors procesui, šiuo atveju - politinei struktūrai, reikia būti šios politinės struktūros viduje", - sakė D.Medvedevas.

"Jeigu norite, - tai yra dalis politinės kultūros", - sakė jis.

"Netgi tuo laikotarpiu, kai daugelis opozicinių jėgų aktyviai kritikavo "Vieningąją Rusiją", aš nusprendžiau, kad, jeigu jau remiuosi į "Vieningąją Rusiją", ir ji man padeda, ir tuo pat metu pritariu pagrindinei "Vieningosios Rusijos" programai, turiu būti šioje politinėje organizacijoje, kuri dabar yra pati didžiausia ir pati įtakingiausia politinė jėga mūsų šalyje", - kalbėjo premjeras.

D.Medvedevo narystė "Vieningoje Rusijoje" gali būti ženklas, kad V.Putinas tikisi, jog partija ilgus metus išbus viena pagrindinių Rusijos politikos ramsčių. Tai taip pat paneigia po prastesnio partijos pasirodymo gruodžio mėnesio rinkimuose atsiradusius gandus, jog partija gali būti išformuota.

Per praėjusius visuotinius rinkimus už šią politinę jėgą balsavo 49,35 procentai rinkėjų, nors 2007 metais partija surinko daugiau nei 64 procentus balsų. Tačiau opozicija tvirtina, kad praėjusių metų partijos rodikliai būtų dar blogesni, jeigu rinkimai būtų buvę teisingi.

Opozicija naudojasi visuomenėje populiarėjančia nuomone, kad arogantiškoji korumpuotoji "Vieningoji Rusija" yra "apgavikų ir vagių partija".

Vos įpusėjęs savo prezidentavimo kadenciją 2010 metų lapkritį pats D.Medvedevas griežtai sukritikavo "Vieningąją Rusiją" pareiškęs, kad "mūsų politiniame gyvenime pasireiškia stagnacijos simptomai".

Tačiau nuo praėjusio rugsėjo, paskelbus, kad jis užleis Kremlių V.Putinui ir pats perims premjero postą, D.Medvedevas savo reformistinių pasisakymų nebekartojo.

V.Putinas kol kas nerodo jokių ženklų, kad ketintų oficialiai tapti "Vieningosios Rusijos" nariu. Manoma, kad taip jis siekia išlikti aukščiau politinės rutinos ir apsisaugoti tuo atveju, jeigu partijos populiarumas dar sumažėtų.