2008 metų prezidento rinkimuose savo kandidatūrą kėlęs buvęs sovietų disidentas mano, kad oficialios Rusijos žiniasklaidos pateikiami apklausų duomenys, esą jeigu rinkimai vyktų dabar, tai jokio antrojo turo neprireiktų ir V. Putinas laimėtų, tėra Kremliaus surežisuotas viešųjų ryšių ėjimas.

„Priešingai, V. Putinas pirmąjį turą laimėti gali tik dėl masinio rezultatų klastojimo. Taigi, stebime desperatišką viešųjų ryšių mėginimą atgaivinti jo populiarumą prisidengus gimtosios žemės gelbėtojo vaidmeniu, kuris kovoja su iš išorės ateinančia griaunamąja veikla“, - DELFI pašnekovas komentuoja atsiradusį mėginimo pasikėsinti į V. Putiną siužetą.

„Čečėnų pėdsakas“ - tai V. Putinui ir jo aplinkai įprasta praktika, sako disidentas. Anot V. Bukovskio, V. Putino režimui čečėnai yra tradiciniai atpirkimo ožiai. Jis taip pat spėja, kad dabartinė Ukrainos valdžia savo parama šiame reikale galimai grąžina V. Putinui skolą už palaikymą per „oranžinę revoliuciją“.

„Čečėnai įprastai atlieka atpirkimo ožių vaidmenį V. Putino režime. Ukrainos Saugumo tarnyba tampriai susijusi su Maskvos Federaline saugumo tarnyba (KGB) nuo sovietų laikų, o dabartinė Ukrainos vadovybė yra ypatingai promaskvietiška. Galbūt jie grąžina skolą V. Putinui, kuris atvirai bandė padėti Viktorui Janukovičiui laimėti prezidento rinkimus vykstant „oranžinei revoliucijai?“ - klausia V. Bukovskis.

Jis netiki, jog sąmokslas bei galimas V. Putino nužudymas buvo realūs.

V. Bukovskis įsitikinęs, kad jeigu kas ir būtų tai sumanęs, šiam planui realizuoti jo organizatoriai turi turėti savo žmogų Kremliuje.

„Bet kokiu atveju aš netikiu, kad šio nužudymo organizavimas yra realus. Jeigu kas nors galėjo turėti tokį planą, tai nebent jo paties komandos nariai. Rusijos pilietinės visuomenės ir režimo konfrontacija tampa pernelyg pavojinga jam, jie gali nužudyti V. Putiną, mėgindami palengvinti situaciją. Tai įvyko Egipte, Libijoje ir taip toliau, kai konfrontacija pasiekė aukščiausią tašką“, - sakė pašnekovas.