Vienas diplomatas sakė, kad Iranas „daugiau ar mažiau" sutiko savo urano sodrinimo centrifugų skaičių sumažinti iki 6 000 ar dar daugiau. Be to, susitarimas numato, kad didelė dalis Irano turimų branduolinių medžiagų bus išgabenta iš šalies.

Grupė 5+1, kurią sudaro penkios veto teisę turinčios JT Saugumo Tarybos narės ir Vokietija, jau kelerius metus siekia susitarimo su Iranu dėl jo branduolinės programos. Tikslas yra leisti Iranui civiliniams tikslams naudoti branduolines technologijas, tačiau užkirsti kelią galimybei kurti atominį ginklą. Mainais už tai būtų panaikintos dėl branduolinio ginčo Teheranui paskelbtos tarptautinės sankcijos.

Iki antradienio turi būti pasiektas politinis principinis susitarimas, tada iki liepos pradžios tikimasi galutinio susitarimo su techninėmis detalėmis.

Derybose Lozanoje dalyvauja JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry, Irano užsienio reikalų ministras Mohammedas Djawadas, jų kolegos iš Vokietijos, Prancūzijos ir Kinijos - Frankas Walteris Steinmeieris, Laurentas Fabiusas ir Wang Yi, taip pati ES užsienio politikos įgaliotinė Federica Mogherini.