Kinijos, Tuniso ir Norvegijos parengtas tekstas, kuriame raginama „nutraukti smurtą ir gerbti tarptautinę humanitarinę teisę, įskaitant civilių, ypač vaikų, apsaugą“, buvo pateiktas vėlai sekmadienį, tęsiantis daugiau nei 200 žmonių gyvybių per praėjusią savaitę nusinešusiam konfliktui.

15 narių Saugumo Taryba tekstą turėjo tvirtinti pirmadienį, bet Jungtinės Valstijos užsiminė, kad „šiuo metu negali paremti“ jokio Saugumo Tarybos pareiškimo, naujienų agentūrai AFP sakė vienas diplomatas.

Tekste, su kuriuo susipažino AFP, reiškiamas JT Saugumo Tarybos „didelis susirūpinimas“ dėl Gazos Ruožo krizės ir „rimtas susirūpinimas“ dėl galimo palestiniečių šeimų iškeldinimo iš namų Rytų Jeruzalėje, taip pat priešinamasi „vienašališkiems veiksmams“, kurie gali dar labiau padidinti įtampą.

Be to, pareiškimo projekte sveikinamos tarptautinės pastangos deeskaluoti situaciją, neminint Jungtinių Valstijų, ir pakartojama, kad JT Saugumo Taryba remia dviejų valstybių sprendinį, kuris leistų izraeliečiams ir palestiniečiams „taikiai gyventi vieniems šalia kitų esant saugioms ir pripažintoms sienoms“.