Tbilisio teismas eksministrą Bačo Achalają pripažino kaltu dėl „piktnaudžiavimo įgaliojimais“ ryšium su kaltinimais, kad jis sumušė kelis kalinius per vieną maištą kalėjime 2006 metais.

„Teismas nuteisė Bačo Achalają kalėti trejus metus ir devynis mėnesius“, - sakoma teismo pareiškime.

B.Achalaja, kuris tuo metu vadovavo kalėjimų sistemai, jam pateiktus kaltinimus vadina politiškai motyvuotais, o jo advokatas pažadėjo pateikti apeliaciją.

Tai pirmoji kalėjimo bausmė, skirta kuriam nors iš svarbių M.Saakašvilio sąjungininkų, kurių visos grupės laukia teismas. Be to, pasigirdo grasinimų, kad ir pats M.Saakašvilis gali būti teisiamas, kai jam netrukus pasitraukus iš prezidento posto baigsis jo teisinė neliečiamybė.

Premjeras Bidzina Ivanišvilis, kurio artimas sąjungininkas Georgijus Margvelašvilis laimėjo sekmadienį įvykusius prezidento rinkimus ir pakeis M.Saakašvilį, perspėjo, kad kadenciją baigiančio prezidento gali laukti apklausa dėl įtariamų pažeidimų jo valdymo metais.

Dar trys buvę Vidaus reikalų ministerijos aukšto rango pareigūnai buvo nuteisti už akių.

B.Achalajai gresia ir virtinė kitų, lengvesnių kaltinimų piktnaudžiavus įgaliojimais.

Gruzijos sąjungininkai Vakaruose reiškė susirūpinimą dėl įsivaizduojamo selektyvaus teisingumo po to, kai M.Saakašvilio partija pernai pralaimėjo parlamento rinkimus B.Ivanišvilio koalicijai.