Tačiau, jeigu nebus išeita iš aklavietės, šiai Islamo Respublikai gresia dar skaudesnės ekonominės sankcijos, sakė pavardės nenorėjęs skelbti pareigūnas, kalbėdamas apie vasario 26 ir 27 dienomis vyksiantį susitikimą.

"Manome, kad... bus (siūloma) papildomai švelninti sankcijas (naujausiame šalių pasiūlyme Iranui)", - sakė pareigūnas.

Vakarų šalių diplomatai naujienų agentūrai "Reuters" sakė, kad Jungtinės Valstijos, Rusija, Kinija, Didžioji Britanija, Vokietija ir Prancūzija siūlys paskelbti ne tokias griežtas sankcijas prekybai auksu ir brangiaisiais metalais, jeigu Iranas uždarys Fordou urano sodrinimo įmonę.

Tačiau Irano pareigūnai leidžia suprasti, kad to neužteks. Iranas neigia, kad savo programa siekiama branduolinių ginklų gamybos, ir tikina, jog jo vykdoma programa yra visiškai taikaus pobūdžio.

Tuo tarpu kalbintas JAV pareigūnas nurodė, kad didžiosios ekonomikos tikisi, jog po susitikimo Almatoje vyks ir kitos derybos.

"Esame pasiruošę didinti mūsų susitikimų ir diskusijų tempą", - sakė pareigūnas pridurdamas, jog Jungtinės Valstijos yra pasiruošusios surengti dvišales derybas su Teheranu, jeigu jis tokią galimybę vertins rimtai.