„Didžiosios Britanijos žmonės priėmė sprendimą pasitraukti iš ES... Todėl šiandien mes parlamentui pateikiame projektą įstatymo, kuris leis mums oficialiai aktyvuoti 50-ąjį straipsnį iki kovo pabaigos“, – pareiškė už „Brexit“ atsakingas ministras Davidas Davisas.

„Europos Sąjungos notifikavimo apie pasitraukimą įstatymo projekte“ parlamento prašoma suteikti Th. May įgaliojimus „oficialiai pranešti, remiantis Europos Sąjungos sutarties 50-uoju straipsniu, apie Jungtinės Karalystės ketinimą išstoti iš ES“.

Pasak britų vyriausybės, pirmasis projekto nagrinėjimas parlamente numatytas kitą antradienį ir trečiadienį.

Vyriausybė yra priversta kreiptis į parlamentą, Didžiosios Britanijos Aukščiausiajam Teismui šią savaitę nusprendus, kad T.May, prieš aktyvuodama Lisabonos sutarties 50-ąjį straipsnį dėl išstojimo iš ES ir pradėdama „Brexit“ procesą, privalo gauti parlamento pritarimą.

Ministrės pirmininkės Th. May konservatoriai turi nedidelę balsų persvarą Bendruomenių Rūmuose, kurie turėtų pritarti pateiktam projektui, nors opozicinės partijos žada siūlyti pataisas, kurios gali sulėtinti šio įstatymo priėmimą.

Bendruomenių Rūmų lyderis Davidas Lidingtonas parlamentui pranešė, kad trečias ir paskutinis projekto nagrinėjimas Bendruomenių Rūmuose vyks vasario 8 dieną.

Įstatymo projekto priėmimo eiga Lordų Rūmuose yra sunkiau prognozuojama, kadangi vyriausybė juose neturi daugumos balsų ir negali kontroliuoti įstatymų priėmimo laiko grafiko.

Jeigu Lordų Rūmai patvirtins šį įstatymą, jį iki gegužės turės pasirašyti karalienė Elizabeth II, kad Th. May galėtų pradėti oficialų pasitraukimo iš ES procesą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)