Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas privačios karinės bendrovės veiksmus pavadino „išdavyste“, jos vadovas Jevgenijus Prigožinas pažadėjo nuversti Maskvos karinę vadovybę.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas paragino visas susijusias šalis ginti civilių gyvybes ir pranešė vėliau šeštadienį kalbėsiantis su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir kitais Vakarų lyderiais.

„Atidžiai stebime padėtį, kuri sparčiai vystosi mums kalbant“, – sakė jis BBC. „Šiuo metu galiu pasakyti tik tiek, kad svarbiausias dalykas, jog visos šalys elgtųsi atsakingai ir apsaugotų civilius“, – sakė R. Sunakas. Paklaustas, ar kalbėjosi su V. Zelenskiu, jis atsakė palaikąs ryšį su sąjungininkėmis ir šiandien pasikalbėsiantis su kai kurių jų lyderiais.

R. Sunakas nepasakė, ar tai, kad V. Putinui Rusijoje metamas iššūkis, yra gera ar bloga žinia.

Paklaustas patarimų Rusijoje likusiems Didžiosios Britanijos piliečiams, R. Sunakas sakė, kad JK jau seniai pataria nekeliauti į Rusiją, „žmonės turėtų nuolat tikrinti naujienas Užsienio reikalų ministerijos svetainėje“.

Rusijos vidaus kovų paaštrėjimas gali dar labiau apsunkinti Maskvos karo pastangas Ukrainoje, kai ten jau prasidėjo pirmasis Ukrainos atsakomojo puolimo etapas.

Bendruomenių rūmų gynybos komiteto pirmininkas konservatorius Tobiasas Ellwoodas įvykius Rusijoje apibūdino kaip „didžiulę galimybę Ukrainai pasinaudoti Rusijoje kilusiu maištu ir chaosu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją