Tokią nuomonę šeštadienį išsakė šalies užsienio reikalų sekretorius, sugriežtindamas britų poziciją šiuo klausimu, praneša naujienų agentūra "Reuters".

Be to, britų ministras pirmininkas Deividas Kameronas (David Cameron) pažadėjo iš naujo derėtis dėl Britanijos ir ES santykių prieš balsavimą dėl narystės 2017 m. pabaigoje. Jis pirmenybę teikia šalies narystės tęsiniui reformas taikančioje ES, tačiau teigia neatmesiantis jokių galimybių, jeigu nepavyks užtikrinti reformų, kurios apima ir apribojimus socialinėms ES migrantų išmokoms.

Dauguma viešosios nuomonės apklausų rodo, kad britų dauguma pasisako už buvimą ES, tačiau atskirtis tarp tokių ir tų, kurie nori atsiskirti, pastaraisiais mėnesiais sumažėjo. Migrantų krizė paskatino raginimus Britaniją atgauti didesnę savo sienų kontrolę.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Filipas Hamondas (Philip Hammond) sako, kad Europos lyderiams būtina žinoti - Britanija neblefuoja šiuo klausimu. Jis pridūrė, kad D. Kamerono ministrai tik tuomet nuspręs, kaip balsuoti, kai pamatys siūlomus Briuselio pokyčius.