„Honkongas yra Kinijos dalis, turime tai priimti. Bet Honkongo laisvės yra apibrėžtos bendru susitarimu, kurį Kinija pasirašė su buvusia Honkongo kolonijos valdytoja Didžiąja Britanija, – sakė J. Huntas. „Tikimės, kad teisiškai įpareigojančio susitarimo bus laikomasi. O jei susitarimo Pekinas nesilaikys, Kinijai kils grėsmė.

Paprašytas atskleisti daugiau detalių apie galimas pasekmes, J. Huntas teigė dėl to apsispręsiąs pats, jei tam ateis laikas. Užsienio reikalų ministras norėjo pabrėžti, kad Didžiosios Britanijos pozicija yra nediskutuotina ir galutinė. J. Huntas sakė tikįs, kad visos šalys turėtų gerbti dvišalius susitarimus su Didžiąja Britanija.

„Mes nerememe smurtinių protestuotojų veiksmų, kuriuos praėjusią naktį matėme per televiziją, vis dėlto suprantame priežastis, kodėl Honkongo žmonės yra įsiutę“.

Užsienio reikalų viceministras Alanas Duncanas Londone pabrėžė, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė užginčijo Pekino pareiškimą, jog dvišalė sutartis jau nebegalioja.

„Mūsų manymu bendra kinų ir britų pasirašyta 1984 metų deklaracija Kinijos vyriausybę įpareigoja puoselėti Honkongo autonomiją, jo teises ir laisves“, - teigė A. Duncanas parlamente. Reaguodamas į pastaruosius protestus ir riaušes Honkongo gatvėse, užsienio reikalų viceministras ragino Kiniją išgirsti Didžiosios Britanijos poziciją ir laikytis susitarimo.