Ketvirtadienį pirmą kartą per beveik du mėnesius vėl daugiau gyventojų leista palikti savo namus, kad galėtų apsipirkti. „Labai džiaugiuosi, kad prasideda karantino atšaukimas, – sakė Zhong Renqiu prie vieno prekybos centro, kuris ką tik vėl atvėrė duris. – Mes iki šiol pagrinde kliovėmės valstybės pagalba ir grupiniais pasiūlymais“.

Vis dėlto dauguma žmonių šį mėnesį dar turės likti namuose, kad būtų išvengta infekcijos protrūkių.

25 mln. gyventojų turinčiame mieste penktą dieną iš eilės neregistruota naujų infekcijų už karantino teritorijų ribų. Iš viso miestas pranešė apie mažiau nei 800 naujų atvejų.

Didžiausias Kinijos miestas karantiną ketina nutraukti birželį. Nuo mėnesio pradžios įprastą veiklą galės atnaujinti įmonės tuose Šanchajaus regionuose, kur nebėra viruso. Miestas siekia „kiek įmanoma greitai visiškai atnaujinti darbą ir gamybą“, – spaudos konferencijoje sakė vicemeras Zhang Wei. Tačiau likusią mėnesio dalį daug žmonių dar liks „uždaroje cirkuliacijoje“ – tai dažnai reiškia, kad darbuotojai gyvena ten, kur ir dirba.

Viešasis transportas palaipsniui pradės veikti nuo gegužės 22 dienos. Prioritetas yra linijų, jungiančių miesto oro uostus, geležinkelio stotis ir ligonines, atvėrimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją