Tai buvo padaryta po šiurpaus praėjusios savaitės išpuolio prieš teatro meno direktorių Sergejų Filiną, kuriam užpuolikas į veidą šliūkštelėjo rūgšties.

Dabar Didžiojo teatro direktorių taryba ir Rusijos kultūros ministerija susitarė šias pareigas pavesti eiti balerinai veteranei G.Stepanenko, pranešė teatras.

Pranešime nesakoma, kiek laiko G.Stepanenko dirbs šiame poste vietoje S.Filino, kuriam dabar atliekamos akių ir odos operacijos.

"Visi esame sukrėsti to, kas įvyko, ir mums tai nelengva. Privalome būti kartu ir toliau dirbti", - sakė G.Stepanenko, stovėdama šalia Didžiojo teatro generalinio direktoriaus Anatolijaus Iksanovo.

"Sergejui linkiu greitai pasveikti ir sugrįžti, tačiau dabar esu pasirengusi padėti. Ir prašau jūsų padėti man, kad visi išgyventumėme tą sunkų laikotarpį", - kalbėjo ji reportaže, kuris buvo transliuojamas per valstybinę televiziją.

G.Stepanenko, kuriai dabar 46-eri, yra Maskvos Didžiojo teatro veteranė, nuo 1990 metų, kai pradėjo dirbti teatre, atlikusi visas svarbiausias partijas klasikiniame teatro repertuare.

Už nuopelnus jai buvo suteiktas prestižiškiausias tarp menininkų Rusijos liaudies artistės vardas.