Kolumbijos atsakingi asmenys antradienį, balandžio 10 dieną, prisipažino negalintys imtis priemonių prieš jauną tėvą, kuriam prieš dvi savaites Wayuu genties dešimtmetė mergaitė pagimdė kūdikį. Ši gentis turi savo teisinę sistemą ir tokiais atvejais retai bendradarbiauja su Kolumbijos valstybės institucijomis, tvirtina Guairos departamento centro Rioačos vyriausioji prokurorė Maria Gladys Pabon.

Pagal Kolumbijos įstatymus seksualiniai santykiai su vaiku iki keturiolikos metų yra nusikaltimas, už kurį skiriama mažiausiai devynerių metų kalėjimo bausmė. Vis dėlto teisės ir vietos papročių specialistai teigia, kad pagal 1991 metų Kolumbijos konstituciją Wayuu gentis turi savo jurisdikciją.

Kūdikį pagimdžiusios kolumbietės, kaip ir vaiko tėvo, tapatybė neatskleidžiama. Gimęs mažylis svėrė 2,6 kilogramo ir buvo 47 centimetrų ūgio. Kūdikį priėmė privačios klinikos Rioačoje gydytojas Fabio Gonzalezas.

„Ji bemaž nesuprato, kas vyksta“, - telefonu agentūrai „Associated Press“ sakė F. Gonzalezas. Gydytojas tvirtina, kad buvo priverstas daryti Cezario operaciją, nes būnant tokio amžiaus dubuo dar tik formuojasi ir „dar yra per mažas, kad vaisius galėtų praeiti makšties kanalu“.

Medikas teigia, kad pati gimdyvė dar yra pakankamai mažo ūgio – vos 142 centimetrai. Iš klinikos ji buvo išrašyta geros savijautos.

Kai medicinos seselės nunešė naujagimį motinai, „tai atrodė, lyg jai būtų paduota lėlė“, sakė F. Gonzalezas. „Ji nieko nesuvokė. Ji nesuprato ir tai normalu“, - pridūrė medikas. Jis tvirtina, kad tai ne pirmas kartas, kai jam teko priimti dešimtmetės kūdikį. Analogiškas gimdymas buvo ir pernai metais.