Buvęs charizmatiškasis įstatymų leidėjas iš Teksaso valstijos pripažino, kad jo kampanijai trūko „priemonių sėkmingai judėti pirmyn.“

47-erių metų amžiaus politikas taip pat išreiškė paramą bet kuriam kandidatui, kurį bepasirinktų demokratai, teigdamas, kad „mums puikiai tarnaus bet kuris iš jų.“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kuris tą patį penktadienį susitiko su savo rėmėjais Misisipės valstijoje, įgėlė B. O'Rourke'ui, pavadinęs jį „vargšu tipeliu“, kovą dėl prezidento posto baigusiu „kaip šuo“.

„Matote, žmonės galvoja, kad šis darbas lengvas, bet jis nėra toks jau lengvas“, – kalbėjo JAV vadovas, pridūręs kad teksasiečio sprendimas yra „apgailėtinas“. Prezidentas taip pat nepraleido progos sukritikuoti teksasiečių raginimų sugriežtinti ginklų kontrolę.

B. O'Rourke'as apie siekį tapti demokratų kandidatu varžybose dėl prezidento posto paskelbė kovo mėnesį.

Jis dažnai buvo lyginamas su buvusiu prezidentu Barack'u Obama dėl savo jaunystės ir charizmatiškos iškalbos. Be to, jis buvo geriau vertinimas nei bet kuris kitas iki šiol buvęs demokratų kandidatas iš Teksaso. Tačiau politikui nepavyko užsitikrinti pakankamos paramos varžybose, kuriose dalyvauja daugiau nei 20 demokratų kandidatų.

Šiuo metu buvęs JAV viceprezidentas Joe Bidenas ir senatoriai Elizabeth Warren bei Bernie'is Sandersas laikomi favoritais tapti demokratų iškeltuoju kandidatu į JAV prezidentus.