„Belga“ praneša, kad ypač paveiktas vietos ir tarptautinis transportas. Taip pat atšauktas „Deutsche Bahn“ ICE greitųjų traukinių susisiekimas tarp Briuselio ir Frankfurto.

Belgijos socialistinė profesinė sąjunga FGTB penktadienį paragino surengti visuotinį streiką ir prisijungė prie kitų profesinių sąjungų, anksčiau raginusių palikti darbo vietas savo sektoriuose, pranešė Belgijos spaudos agentūra „Belga“. Streikas surengtas kelioms viešojo sektoriaus profesinėms sąjungoms suplanavus veiksmus, kad išreikštų bendrą nepasitenkinimą darbo sąlygomis Belgijos viešajame sektoriuje. Protestus kursto viešojo sektoriaus darbuotojų nusivylimas dėl didelės infliacijos ir išaugusių gyvenimo išlaidų, praneša „Belga“. Taip pat reikalaujama didinti investicijas į pensijas.

Visoje šalyje sustojo arba minimaliai paslaugas teikė traukiniai, autobusai ir metro. Belgijos Lježo, Namiūro ir Liuksemburgo provincijose traukinių eismas sustojo visiškai. Be to, šiaurinėje Flandrijos dalyje dėl uždarytų šliuzų buvo užblokuoti mažiausiai 75 laivai. Paveikta ir pašto tarnyba, kalėjimai bei viešasis administravimas.

Streikuoja ir visuomeniniai prancūzų ir flamandų transliuotojai RTBF ir VRT kartu su atliekų surinkėjais Briuselyje ir Valonijos regione bei valstybinių mokyklų mokytojais šiauriniame Flandrijos regione.

Be streiko antradienį, Belgijos profesinės sąjungos rengia dar vieną protesto dieną birželio 20-ąją, kad atkreiptų dėmesį į mažėjančią perkamąją galią, pranešė „Belga“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)