Jos atstovas sakė, kad „Delta Care Team“ nariai mėgina susisiekti su „Delta“ klientais, skrydžio metu patyrusiais didelę turbulenciją prieš lėktuvui antradienį saugiai nusileidžiant Atlantoje. Neaišku, kiek žmonių iš 151 keleivio ir 14 įgulos narių, be 11-os nuvežtųjų į ligoninę, buvo sužeisti ir kokio masto sužalojimus patyrė pastarieji.

Didelis uraganas „Idalia“ šiuo metu atnešė smarkius vėjus prie JAV Meksikos įlankos pakrantės ir prognozuojama, kad anksti trečiadienį pasieks Floridą, o Atlanto vandenyne siaučia kita audra – uraganas „Franklinas“. Tačiau nei „Delta“, nei JAV aviacijos reguliavimo institucija antradienio turbulencijos nesiejo su uraganais.

Federalinė aviacijos administracija, pranešusi, kad turbulencija įvyko maždaug už 64 kilometrų nuo Atlantos oro uosto, ištirs incidentą, naujienų agentūrai AFP sakė atstovas.

Mokslininkai praneša, kad dėl klimato kaitos vis dažniau pasitaiko vadinamoji „turbulencija giedru oru“, ją sunku nuspėti ir ji įvyksta didesniame nei 4,5 km aukštyje nesant blogo oro požymių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją