Policija sakė vietos žurnalistams, kad tik per laimingą atsitiktinumą nei viena iš šeimų, buvusių aplinkiniuose restoranuose, nenukentėjo patekę į kryžminę ugnį per susirėmimą, kuriame dalyvavo iki penkių gaujų nariai.

„Per 34 mano darbo teisėsaugoje metus tai labiausiai sukrečianti nusikaltimo vieta, kurioje esu buvęs. Visur kraujas“, – policijos seržantas Patrickas Swantonas (Patrikas Svontonas) sakė dienraščiui „Waco Tribune“.

„Už 25 pėdų (8 metrų) nuo ten buvo šeimos, – pridūrė jis. – Šios šaudynės – vienos didžiausios, kada nors įvykusios miesto teritorijoje. Jie pradėjo šaudyti į mūsų pareigūnus.“

Susirėmimas įsiplieskė viename iš baikerių pamėgtų sporto barų, priklausančių tinklui „Twin Peaks“, įsikūrusiame populiariame prekybos ir maitinimo įstaigų centre „Central Texas Marketplace“ Veiko mieste.

Policijai buvo iš anksto žinoma apie planuojamą baikerių susitikimą, tad pareigūnai greitai reagavo, kai nesutarimai tarp gaujų narių prasiveržė muštynėmis, per kurias buvo švaistomasi peiliais ir grandinėmis, o vėliau pasipylė šūviai.

P.Swanton sakė, kad policija buvo išsakius susirūpinimą „Twin Peaks“ dėl planuojamo baikerių susitikimo, bet baras, kurio klientus aptarnauja tik liemenėles ir šortukus ar mini sijonėlius dėvinčios padavėjos, nebuvo linkęs bendradarbiauti.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, per tą susirėmimą dar apie 18 žmonių buvo sužeisti – dauguma pašauti arba subadyti, o P.Swantonas sakė žurnalistams, kad iš įvykio vietos buvo surinkta per 100 įvairių ginklų.

Veiko policija „Facebook“ žinutėje nurodė, kad pareigūnai per šį incidentą nenukentėjo.

Preliminariuose pranešimuose sakoma, kad susirėmimas vyko tarp baikerių gaujų „Bandidos“ ir „Cossacks“, bet vėliau policija informavo vietos žiniasklaidą, kad su tuo incidentu gali būti susiję iki penkių grupuočių nariai.