Turkijos valdžios institucijos šį rytą uždarė laivybą Bosforo sąsiauriu abiem kryptimis po to, kai civilinis komercinis laivas pranešė apie įtartiną objektą, panašų į miną.

Apie tai pranešė Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras. Iš pradžių į įtartiną objektą buvo pasiųsta povandeninės gynybos grupė. Ji lokalizavo grėsmę, o tada ėmėsi ją neutralizuoti.

Akaras pažymėjo, kad apie radinį buvo informuotos Ukrainos ir Rusijos pusės.

Šiuo metu laivyba Bosforo sąsiauriu atnaujinta. „Buvo imtasi būtinų priemonių. Jūrų laivyba tęsiama saugiai. Turkijos karinis jūrų laivynas stebi padėtį“, - sakė Akaras.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, kovo 22 d. Turkijos karinio jūrų laivyno Navigacijos, hidrografijos ir okeanografijos departamentas įspėjo apie galimą minų dreifą Juodojoje jūroje, ypač netoli Odesos, Očakovo, Černomorsko ir Južno.

Prieš tai tapo žinoma, kad Rusija gali užminuoti rekomenduojamus maršrutus Juodojoje jūroje nuo Bosforo iki Odesos. Ukrainos ekspertai sužinojo, kad Sočio jūrų uostas išsiuntė įspėjimus regiono laivų savininkams ir kapitonams apie grėsmę „užminuoti Juodojoje jūroje dreifuojančius Ukrainos karinio jūrų laivyno laivus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją