„Su jo sveikata viskas gerai, – teigė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, atsakydamas į atitinkamą žurnalisto klausimą. – Ukrainiečių, amerikiečių ir britų informacijos specialistai pastaraisiais mėnesiais skleidžia įvairias melagienas apie prezidento sveikatos būklę, tačiau tai yra tik pramanai.“

Trečiadienį Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ citavo V. Putiną, kuris pareiškė, kad antradienį per vizitą Irane lengvai peršalo. Liepos 20 d. per konferenciją Maskvoje jis buvo užfiksuotas krenkščiantis.

„Vakar Teherane buvo labai karšta, 38 laipsniai Celsijaus, ir ten esantys oro kondicionieriai veikė labai dideliu stiprumu“, – teigė 69-erių V. Putinas.

Komentuodamas V. Putino žodžius apie peršalimą, jo atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė taip pat esantis užkimęs.

„Mano savijauta tokia pati. Nežinau, kaip kitiems delegacijos nariams. Taip nutinka. Nieko baisaus“, – sakė D. Peskovas.

Pastaruoju metu vis dažniau aptarinėjama Kremliaus šeimininko sveikatos būklė. Visuomenėje sklinda įvairios teorijos apie galimas jo diagnozes, įskaitant vėžį ir Parkinsono ligą. Tačiau nuo invazijos į Ukrainą pradžios vasario 24 d. V. Putinas dažnai rodosi viešumoje ir dirba nepakitusiu tvarkaraščiu.

JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) vadovas Williamas Burnsas trečiadienį viename saugumo forume sulaukė klausimo šia tema. Jis pareiškė, kad V. Putinas netgi yra „pernelyg sveikas“.

Aspeno saugumo forume šį trečiadienį rusiškai kalbantis ir su V. Putinu jau du dešimtmečius bendraujantis CŽA vadovas buvo paklaustas apie nuolat žiniasklaidoje pasirodančius pranešimus, kad Rusijos prezidentas neva nesveikuoja.

B. Burnsas atsakė: „Apie prezidento V. Putino sveikatą sklando daugybė gandų. Kiek mums žinoma, jis yra pernelyg sveikas.“

B. Burnsas dirbo [JAV] ambasadoriumi [Rusijoje] V. Putino kadencijos pradžioje ir pernai buvo slapta išsiųstas į Maskvą, kurioje nesėkmingai bandė prezidentą atkalbėti nuo invazijos į Ukrainą, praneša naujienų agentūra AFP.

Pažymėjęs, kad su V. Putinu bendrauja jau du dešimtmečius, CŽA direktorius Rusijos vadovą apibūdino kaip asmenybę, kurioje susimaišęs „itin sprogus nuoskaudų, ambicijų ir nesaugumo mišinys“.

„Jis nelabai tiki žmogaus gerosiomis moralinėmis savybėmis. Jis įsitikinęs, kad jo, kaip Rusijos vadovo, likimas – atstatyti Rusijos galybę“, – sakė B. Burnsas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)