Apie 18 asmenų trečiadienį susirinko protestuoti Raudonojoje aikštėje. Protestas surengtas Aukščiausiojo teismo posėdžio išvakarėse.
Ketvirtadienį Rusijos Aukščiausiajame teisme bus svarstomas apeliacinis skundas dėl keturių Krymo totorių nuteisimo kalėjimo bausmėmis iki 17 metų. Gruodį keturi Krymo totoriai buvo nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis dėl priklausymo grupuotei „Hizb ut-Tahrir“ ir planavimo surengti smurtinį sukilimą.

Susirinkusių protestuotojų plakatuose buvo matyti kalinamų asmenų fotografijos ir užrašai „Nutraukite represijas“ ir „Mūsų vaikai nėra teroristai“.

Praėjus kelioms minutėms nuo protesto pradžios, pasirodė policininkai. Jie nurodė protestuotojams paslėpti plakatus, kai kurie iš jų tada pasišalino iš aikštės. Sulaikyti protestuotojai nugabenti į policijos nuovadą Maskvos centre ir apkaltinti pažeidus viešų protestų taisykles.
Vietinė Krymo totorių bendruomenė iš esmės prieštarauja 2014 metais Rusijos įvykdytai Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijai. Naujieji Rusijos valdžios pareigūnai Kryme ėmėsi griežtų veiksmų, įkalindami daugybę aktyvistų, apkaltinus juos ekstremizmu.

Krymo totoriams atstovaujantis advokatas Emilis Kurbedinovas sakė, kad žmonės „atėjo į Raudonąją aikštę piketuoti prieš represijas, penkerius metus vykdomas prieš Krymo totorius, prieš suėmimus ir ilgas kalėjimo bausmes taikiems žmonėms, kuriuos Rusija vadina teroristais“.