Komentuodamas Kyjivo reikalavimus perduoti žuvusiųjų palaikus Ukrainai, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas penktadienį sakė, kad tai rusų tyrėjų reikalas.

„Vyksta tyrimas, o tyrimo metu visus sprendimus priima tik tyrimo institucijos“, – kalbėjo D. Peskovas, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Ukraina abejoja, ar sudužusiame lėktuve iš tikrųjų buvo karo belaisvių. Maskva kaltina Ukrainos ginkluotąsias pajėgas sausio 24 d. Belgorodo srityje iš „Patriot“ priešlėktuvinės gynybos sistemos numušus orlaivį. Esą žuvo devyni įgulos nariai rusai ir ukrainiečių karo belaisviai, kurie turėjo būti iškeisti į rusų karius.

Ukrainos koordinavimo štabas patvirtino, kad tą dieną turėjo būti pasikeista belaisviais. Rusų tyrėjai paskelbė vaizdo įrašą su ukrainiečių dokumentais ir jų kūnų dalimis, kurio neįmanoma patikrinti. Esą rasta 670 kūnų fragmentų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis iš karto po lėktuvo sudužimo pareikalavo tarptautinio tyrimo. Šią savaitę už tarptautinį tyrimą pasisakė ir Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas.