„Šiandienos veiksmai nukreipti į Baltarusijos gynybos sektorių ir finansines institucijas – dvi sritis, kuriose Baltarusija turi ypač glaudžius ryšius su Rusija“, – sakoma JAV iždo departamento pranešime.

Baltarusija, Rusijos sąjungininkė, esanti palei Ukrainos šiaurinę sieną ir netoli Ukrainos sostinės Kijevo, priėmė dešimtis tūkstančių Rusijos karių, kurie pasinaudojo ja kaip placdarmu puolimui.

Baltarusijos autokratinis lyderis Aliaksandras Lukašenka sakė, kad jo ginkluotosios pajėgos nedalyvauja, tačiau Ukraina pabrėžė, kad Rusija ją puola su Baltarusijos pagalba.

Tarp sankcijų taikinių yra du pagrindiniai valstybiniai Baltarusijos bankai „Belinvestbank“ ir „Bank Dabrabyt“.

A. Lukašenkos režimas „dabar kelia pavojų Baltarusijos suverenitetui, remdamas tolesnę Rusijos invaziją į Ukrainą“, sakė iždo sekretorė Janet Yellen. „JAV centrinis bankas ir toliau griaus Baltarusijos karinius ir finansinius pajėgumus taikydamas tikslines sankcijas“.

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį paskelbė naujas griežtas sankcijas Rusijai, reaguodamas į invaziją, įskaitant pagrindinių bankų turto įšaldymą ir aukštųjų technologijų eksporto į šalį nutraukimą. Didžioji Britanija irgi paskelbė sankcijas Baltarusijai už pagalbą puolant Ukrainą, taip pat sankcijas Rusijai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės