Daugelis regionų jau anksčiau sugriežtino kovos su koronavirusu priemones, antradienį paskutiniai tai padarė Bavarija, Berlynas, Hesenas, Saras, Saksonija, Šiaurės Reinas – Vestfalija, Tiuringija ir Šlėzvigas – Holšteinas.

VFR kanclerio ir žemių ministrų pirmininkų pasitarime gruodžio 21 d. buvo priimtas sprendimas, kad vėliausiai nuo gruodžio 28 d. privačiuose butuose ir namuose galės susirinkti ne daugiau kaip 10 žmonių, nepriklausomai nuo to, ar jie yra pasiskiepiję arba persirgę Covid-19 sukeliama liga. Vaikams iki 14 metų daroma išimtis.

Į restoranus, parduotuves, visuomeninį transportą įleidžiami tik pasiskiepiję ir persirgę žmonės. Kai kuriose įmonėse galioja taisyklė 2G+ – kartu su vakcinacijos sertifikatu arba dokumentu, patvirtinančiu persirgimo faktą, reikia pateikti ir neigiamą testą dėl koronaviruso, galiojantį ne daugiau kaip 24 valandas po tyrimo.

Didelius renginius, įskaitant futbolo rungtynes, galima organizuoti, bet be žiūrovų. Tai taikoma visiems sporto, kultūros ir kitiems renginiams.

Visoje šalyje uždaromos diskotekos, klubai ir barai. Priemones realizuoja regionų valdžia, kai kuriose žemės priimta papildomų sprendimų.

Draudžiama pardavinėti pirotechnikos gaminius, jų naudojimas per Naujuosius metus smarkiai apribotas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)