Derybose dalyvaujančiam Nigerijos prezidentui Jonathanui Goodluckui saugumo sumetimais teko atšaukti planuotą vizitą į Čiboko kaimą, kur balandį buvo pagrobtos mergaitės.

Į susitikimą atvykus Vakarų Afrikos vadovams, pranešta apie įtariamą "Boko Haram" išpuolį Kamerūne. Pranešta, kad per išpuolį dešimt žmonių yra dingę be žinios. Vienas žmogus - preliminariais duomenimis, Kinijos pilietis - žuvo, kai kovotojai užpuolė kinų naftos įmonę Kamerūne. Incidentas įvyko Vazos mieste, įsikūrusiame per 20 km į rytus nuo sienos su Nigerija. Kaip skelbia žiniasklaida, kovotojai atakavo keletą pastatų, kuriose gyvena mintos naftos įmonės darbuotojai.

Prieš Nigerijos vyriausybę kovojantys "Boko Haram" islamistai 276 mergaites pagrobė balandžio 14 d. iš Čiboko kaimo mokyklos, kur šios laikė egzaminus. Daliai pagrobtųjų pavyko pasprukti, tačiau pagrobėjai vis dar laiko 220-230 mergaičių. Gegužės 12 d. paskelbtame vaizdo įraše "Boko Haram" lyderis parodė kai kurias mergaites ir pasiūlė jas iškeisti į sulaikytus grupuotės kovotojus.

Akiplėšiškas nusikaltimas sukėlė didelį tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą, o pagalbą ieškant pagrobtųjų pasiūlė JAV, Britanijos ir Izraelio pareigūnai.